26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa kasvuaasta on käivet kasvatanud 13 protsenti

Mobiilioperaatori Elisa Eesti juhtide poolt kasvuaastaks nimetatud aasta üheksa kuu käive ulatus 1,436 miljardi kroonini, kasvades 13%.

Ettevõtte kulumieelne kasum (EBITDA) oli 451 miljonit krooni, teatas ettevõte.

„Ka tänavune aasta on Elisal olnud investeeringute aasta, linn linna järel panustasime kõige kvaliteetsema leviala tekkeks Lõuna- ja Kesk-Eesti suuremates ja väiksemates keskustes nagu Tartus, Valgas, Võrus, Otepääl, Viljandis ja Pärnus. Hiljuti lisandus Narva ehk edasine suund sai võetud Ida-Eestile,” lausus Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen. „Hoolimata suurtest investeeringutest leviala parandamisse on Elisa jätkanud oma arengut hea kasumlikkuse näitajaga.”

Elisa on tänavu uutesse tugijaamadesse investeerinud 138 miljonit krooni, jätkates sama hooga mullu alanud mahukat investeeringuprogrammi.

Sami Seppäneni sõnul on Elisa uute tugijaamade pidev lisandumine suuremate linnade kõrval ka väiksematesse asulatesse võimaldanud kvaliteetse teenuse tuua piirkondadesse, kus see varem ei vastanud kvaliteetoperaatori tasemele. „Septembri lõpu seisuga oli Elisa klientide arv kasvanud 312 500 kliendini. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on Elisaga liitunud 23 900 uut klienti ehk üks tubli Viljandi linnatäis rahvast,” lisas ta.

„Elisa tugijaamade võrk võimaldab juba enam kui kahel kolmandikul Eesti territooriumist kasutada veerandmegase andmeedastuskiirusega mobiilset Internetti. Lihtne ligipääs ja M-Interneti soodsa hinnaga paketid on hüppeliselt tõstnud teenuse kasutust,” tõdes Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu.

Andrus Hiiepuu sõnul kasvas üheksa kuuga andmeside kasutus enam kui üksteist korda ning Elisa M-Interneti teenuse kasutajate arv on septembri lõpuks tõusnud üle 80 000.

Elisa on Eesti soodsaim kvaliteetoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Elisa mobiilsidevõrgu levialas elab 99% Eesti elanikkonnast. Elisa ja globaalne mobiilsideoperaator Vodafone on sõlminud laiaulatusliku koostöölepingu, mille kohaselt Elisa ja Vodafone pakuvad ühisteenuseid 40 erinevas riigis. Elisa pakub püsivõrgu- ja internetilahendusi Talllinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas. Ettevõtte 2006. aasta mobiilside käive oli 1,61 miljardit krooni ning kasum 376 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755