29. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Börsikommentaar: kannatlikud teenivad igalt Starmani aktsialt 38,60 krooni

Täna tegi Starmani uus suuromanik Baltic Moontech Investments Holding kõikidele ettevõtte väikeaktsionäridele ülevõtmispakkumise hinnaga 89,97 krooni aktsia.

Starmani aktsiad noteeriti Tallinna börsil pea kaks aastat tagasi, avaliku esmaemissiooni (IPO) hinnaks kujunes siis 52,42 krooni (3,35 eurot). Seega on need märkijad, kes on oma aktsiaid hoidnud tänaseni, teeninud aktsia hinna 71protsendiliselt tõusult 37,55 krooni aktsia kohta. Sellele lisandub kahe aasta eest kokku 1,05 krooni dividende aktsia kohta (35 senti 2005. ja 70 senti 2006. aasta eest).

Ülevõtmispakkumisel on tegemist sama hinnaga, mille Moontech maksis enamusosaluse eest. Enne seda liikus Starmani aktsia hinnavahemikus 78 kuni 80 krooni, millega võrreldes on ülevõtmispakkumise preemia 15 protsenti. Tõsi, tänapäeval makstakse ülevõetavate aktsiate eest veidi kopsakamat preemiat. Kalevi suuromanik Oliver Kruuda on pakkunud ettevõtte aktsiate eest isegi 60protsendilist preemiat. (Esialgu on siiski tegemist pelgalt lubadusega, mida turg ei usu).

Kui aga arvestada Starmani aktsia hinna ajalugu kogu börsil olemise aja jooksul, arvan, et nendel aktsionäridel, kes on aktsiat hoidnud, on läinud päris hästi.

Tõsi, tegemist on paraku väiksema osa avalikul esmaemissioonil osalenud investoritega. 2005. aasta juunis toimunud emissioonil märkis aktsiaid 1600 investorit, selle aasta 1. oktoobri seisuga oli Starmanil 514 aktsionäri.

Starmani aktsia käive oli täna 8,8 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474