31. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mutli: aastal 2013 sõidavad loodetavasti trammid Lasnamäele ja Lennujaama

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli rääkis tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil, et loodetavasti sõidavad aastal 2012 või 2013 Tallinnas ringi ägedad trammid, mis liiguvad vaikselt ja vibreerivad vähem.

Projekti „Tallinna tramm“ tulemusel luuakse uued liinid Lasnamäe - kesklinna suunal ja Tallinna lennujaama - Balti jaama suunal. Linnapea Edgar Savisaare sõnul kiitis linnavalitsus täna projekti heaks ja saatis selle edasi volikokku.

Abilinnapea Mutli sõnul lähevad uued trammiliinid maksma umbes 3,2 miljardit ning selle raha sisse on arvestatud ka veermed ehk trammid. „Reisijate jaoks on see kõige mugavam viis saada Tallinna kõige suuremast linnaosast kesklinna tööle,“ rääkis abilinnapea trammiliini vajalikkusest linnakodanikele.

Trammiliini plaanitakse rahastada Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi ja riigi abiga. „Tänaseks on linnavalitsusel välja töötatud lihtsam trammiliini variant, mida linn finantseeriks, kui riigi osalus puuduks mingil põhjusel,“ rääkis Mutli plaan B-st.

Lasnamäe trammiliini on plaanitud abilinnapea Mutli sõnul väga pikka aega. „Alates 70-datest (1970-datest-toim) on lubatud Lasnamäele oma trammiliini ja meie tahame selle ära teha,“ ütles linnapea.

Lasnamäe inimesi hakkaksid trammi peale viimiseks käivitataks Lasnamäe sisene bussiliin.

Abilinnapea rahustas kõikki nn vana trammiliini kasutajaid ja ütles: „Tallinna tramm saab järgmise aastal 120 aastaseks ja vana tramm ei kao kuskile. See jääb alles, ning iga inimene saab sõita oma lemmikliinil näiteks Koplisse, Tondile või Ülemistesse edasi.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755