8. november 2007
Jaga lugu:

Martinsoni uitmõte: äriplaanis peaks Eestist alustamise üldse ära keelama

Riskikapitalist Allan Martinson ütles täna aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et mõtleb vahel, et peaks äriplaanis Eestist alustamise üldse ära keelama.

Lugeja märkis, et vähe on investeeritud Eesti päritolu „startupidesse“. Martinson vastas, et Eestis on investeeringuid interneti startuppidesse küll. „Aga enamikul neist ei ole ambitsiooni ja kogemusi, et Eestist ning Balti riikidest välja kasvada. Vahel mõtlen, et äriplaanis peaks Eestist alustamise üldse ära keelama - miks peaks keegi alustama oma äri kõige väiksemast võimalikust turust, see pole ju loogiline,“ kommenteeris ta.

Lugeja teine küsimus oli, et mida peab üldse tegema uus "startup", et saada finantseering, sest pangad palju aidata ei saa. Martinson vastas, et pangalaen ei ole siin tõesti instrumendiks. „Et meilt investeering saada, peab tõestama, et tegu on a) kasvava turuga b) tugeva tiimiga, mis suudab firmat rahvusvaheliselt kasvatada c) et firmal on tugev konkurentsieelis. Väiksemaid tingimusi veel kuhjaga peale, aga need on peamised“.

Loe täispikka online-intervjuud

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt