8. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Martinsoni uitmõte: äriplaanis peaks Eestist alustamise üldse ära keelama

Riskikapitalist Allan Martinson ütles täna aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et mõtleb vahel, et peaks äriplaanis Eestist alustamise üldse ära keelama.

Lugeja märkis, et vähe on investeeritud Eesti päritolu „startupidesse“. Martinson vastas, et Eestis on investeeringuid interneti startuppidesse küll. „Aga enamikul neist ei ole ambitsiooni ja kogemusi, et Eestist ning Balti riikidest välja kasvada. Vahel mõtlen, et äriplaanis peaks Eestist alustamise üldse ära keelama - miks peaks keegi alustama oma äri kõige väiksemast võimalikust turust, see pole ju loogiline,“ kommenteeris ta.

Lugeja teine küsimus oli, et mida peab üldse tegema uus "startup", et saada finantseering, sest pangad palju aidata ei saa. Martinson vastas, et pangalaen ei ole siin tõesti instrumendiks. „Et meilt investeering saada, peab tõestama, et tegu on a) kasvava turuga b) tugeva tiimiga, mis suudab firmat rahvusvaheliselt kasvatada c) et firmal on tugev konkurentsieelis. Väiksemaid tingimusi veel kuhjaga peale, aga need on peamised“.

Loe täispikka online-intervjuud

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755