20. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Flickr lisab fotodele asukohaandmed

Yahoo fotosait Flickr tuli välja uue teenusega, mis seob fotodel kujutatu asukohaga. Muudatus peaks hõlbustama vastava riigi, linna või muu kindlat asukohta omavast tehtud fotode leidmist, kirjutas Reuters.

Maailmakaardil on kuvatud viimati lisatud geograafilise andmestikuga varustatud fotod. Kõige enam on uusi fotosid ning eeldatavalt ka kasutajaid Lääne-Euroopast ja Põhja-Ameerikast.

„Tegemist on uue viisiga uurimaks, mis maailmas sünnib,” ütles Flickri tootearendust koordineeriv Kakul Srivastava.

Flickr laseb kasutajal otsida enam kui 100 000 kohanime seast, et leida neid huvitavaid fotosid. Paljudel riikidel, linnadel ja piirkondadel on oma erilehed.

Flickril on 40 miljonit külastajat kuus. Kokku on üles laaditud umbes kaks miljardit fotot. Saidile pandi algus kolm ja pool aastat tagasi. Iga päev laaditakse üles keskmiselt 2,5 kuni 3 miljonit uut fotot ning üha suurem osa neist on varustatud ka asukohainfoga.

Teenus peaks muutma Flickri atraktiivsemaks senistele kasutajatele ning aitama saidile meelitada ka reisi ettevalmistamisel infot koguvaid inimesi.

Teenus on peagi kasutatav kaheksas keeles, mille seas eesti keelt veel paraku ei ole.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755