30. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Seppänen: meie hinnangul tõusevad EMT arved 30%

Elisa Eesti juht Sami Seppänen leiab, et EMT otsus muuta kõne hinna arvutamise süsteemi tõstab operaatori klientide arveid 30% võrra.

„Meie hinnangul tõusevad EMT hinnad 30%,“ ütles Seppänen konkurendi hinnapoliitika muutmist kommenteerides.

Tema hinnangul võttis EMT sellise otsuse vastu seetõttu, et novembri alguses langetatud sidumishindade tõttu vähenes ka mobiilioperaatorite kasumlikkus. „5. novembril toodi sidumishinnad alla 40%, samas aga ei tohiks EMT-l olla põhjust hindu tõsta, kuna Eesti Telekom kontsernina võitis muutusest,“ märkis Seppänen.

Selle üle käib praegu Seppäneni sõnul ka kohtuvaidlus, kus ühel pool on riiklik regulaator ja endine riiklik monopol Eesti Telekom, teisel pool aga Elisa Eesti ja Tele2. Sellist asja, et riiklik regulaator ja üks operaator koos teiste operaatorite vastu vaidlevad, peab Seppänen arusaamatuks.

„Vaidleme selle üle, et sideamet toob sidushinnad alla viisil, mis erinevate operaatorite suhtes on ebavõrdne. Praeguse korra kohaselt on lauatelefonilt Elisa võrku helistamine palju kallim kui näiteks Elionist EMTsse helistades. Nende kahe puhul on tegemist ühe rahakotiga, mistõttu saab Elion hinna madalamale lasta,“ rääkis Seppänen.

Elisa juhi hinnangul teenib Elion praegu ühest võrgust teise helistamise pealt ilmselt maailma parimat tulu. Tema väitel teenib Elion praegu igalt Elisa võrku tehtud kõneminutilt 2 krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474