3. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Vesi valitseb pealinna 2020. aastani

Linnapea Edgar Savisaar, AS Tallinna Vesi juhatuse esimees Roch Chéroux ning suurinvestor United Utilities esindaja Bob Gallienne allkirjastasid reedel 30. novembril Tallinna Raekojas AS Tallinna Vesi teenuslepingu aastani 2020.

„Viidatud leping annab ettevõttele õiguse osutada vee- ja kanalisatsiooniteenust Tallinna põhitegevuspiirkonnas aastani 2020,“ vastas AS Tallinna Vesi juhatuse liige ja finantsdirektor Siiri Lahe aripaev.ee küsimusele, kas leping garanteerib AS Tallinna Vesile monopoliseisundi kuni aastani 2020.

AS Tallinna Vesi saab seega kõik õigused ja kohustused veevarustuse ja kanalisatsiooni väljaehitamiseks ning ühtlasi pikendab linn AS Tallinna Veega lepingut kuni 2020. aastani.

Tallinna linna ja vee-ettevõte leppisid kokku, et investeeringute kattekordaja K-koefitsient fikseeritakse aastateks 2008-2010 vastavalt teenuslepingule. Tallinna Vesi finantsdirektor Siiri Lahe sõnul on K-koefitsient tariifikomponendina ette nähtud selleks, et viia Tallinna veekvaliteet Euroopa Liidu ja Eesti Vabariigi poolt kehtestatud tasemeni. Lahe kinnitas, et tänaseks päevaks on vee kvaliteet läbi aegade parim ning vastab kõikidele nõuetele.

„Kõikide nende ja ka teiste eesmärkide saavutamiseks on ettevõte pidanud ja peab jätkuvalt tegema investeeringuid, mille katmiseks on lülitatud tariifi k-koefitsient ehk investeeringute katte koefitsient, mis lepiti kokku aastatel 2002 ja 2005 ning mille aluseks on aastani 2010 koostatud äriplaan ja Tallinna kanalisatsiooni- ja ühisveevärgi investeeringuvajadus,“ rääkis Lahe teistest investeeringutest Paljassaare reoveepuhastusjaama ja puhastatud heitvee kvaliteedi vastavusse viimisest keskkonnanõuetega.

Tallinna Vee finantsdirektori kinnitusel 2011-2020 reaaltariifi tõusu ei toimu, tariifi vaadatakse üle tarbijahinnaindeksi muutuste võrra.

Tallinna ÜVK arenduskava põhjal koostatud veevarustuse- ja kanalisatsioonivõrgu projekti kogumaksumus on 1,4 miljardit krooni koos käibemaksuga ning ettevõtte võtab kohustuse see ellu viia 2011. aasta märtsiks.

AS Tallinna Vesi on Eesti suurim vee-ettevõte, mis pakub joogivee- ja kanalisatsiooniteenust ligikaudu 1/3 Eesti elanikest. ASi Tallinna Vesi aktsiad on noteeritud Tallinna Börsi põhinimekirjas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755