4. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordea: meie oma servereid ära ei anna

Nordea administratsiooni juht Regina Raag ütles, et pank oma servereid ära anda ei kavatse, küll tõusis aga rahalist kokkuhoidu serverite koondamisest ühte riiki.

Serverite haldamine ja hooldamine moodustab umbes 10% Nordea IT-valdkonna kogukuludest, rääkis Raag ja lisas, „kas ja kui palju serverite kaasajastamise, turvamise ja hooldamise teenuste sisseostmine võimaldaks kulusid kokku hoida, sõltub ilmselt ettevõtte spetsiifikast. Kuna Nordea Eesti on osake Baltikumi ja Poola struktuurist, siis nimetatud teenuste sisseostmine igas riigis kokkuhoidu ei anna. Küll aga näeme rahalist võitu IT-serverite ja süsteemide tsentraliseerimises ühte riiki.“ Nordea on seda juba ka teinud.

Nordeal pole soovi oma serverite haldust ja hooldust IT-firmadele üle anda. „Ühtlasi on panganduse puhul tegemist tundlike ja kriitiliste teenustega, mistõttu kontroll nende toimimise üle peab olema täielik,“ põhjendas Raag. „Pangaprogrammide haldamine nõuab aastatepikkust kogemust ja sedalaadi spetsiifilise know-how sisseostmine pole lihtne. Kuna meie koolitatud IT-personal on võimeline täielikult servereid haldama, siis tegelikult pole teenuse sisseostmiseks ka vajadust.“

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755