6. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle suuromanik Ellison viib veel ühe firma börsile

Tarkvaragigandi Oracle asutaja ja juhile Larry Ellisonile ning tema perekonnale kuuluv tarkvarafirma NetSuite teatas eile, et müüb avalikul esmaemissioonil 10 protsenti aktsiatest.

Aktsiate emissioonihinnaks ennustatakse 13 kuni 16 dollarit ning kauplemine aktsiatega peaks algama 21. detsembril New Yorgi börsil, kirjutas The Wall Street Journal Online.

NetSuite asutati 1998. aastal Oracle endise töötaja Evan Goldbergi ning Ellisoni poolt. Ettevõte tegeleb väike- ja keskmistele ettevõtetele juhtimistarkvara loomisega, mida levitatakse klientidele interneti kaudu. Ettevõttel on 5400 klienti ning uuringukeskuse Gartner hinnangul kasvab see sektor kiiremini kui suurtele ettevõtete tarkvarasektor, kirjutab ajaleht.

Selle aasta üheksa kuu käive kasvas 63 protsenti 76,8 miljoni dollarini ning kahjum kahanes 20,6 miljoni dollarini võrreldes 26,9 miljoni dollariga aasta varem. Ettevõte pole seni veel kasumit saanud.

Ellison ja tema perekond on 74 protsendilise osalusega NetSuite’i suurim aktsionär. Pärast IPOt kahaneb tema osalus 66 protsendile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755