20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dubaisse ehitatakse Juuraajastu park

Dinosauruste pargi ehitamine läheb maksma 1,1 miljardit dollarit (ligi 12 miljardit krooni) ning on plaanis rajada City of Arabia projekti raames. Park peaks valmima tuleval aastal, vahendab BizNews.lv

Park hakkab kandma nime "Rahutu planeet", kus külastajal võimalik näha 40 erinevat dinosaurust. Kokku on plaanis pargi jaoks teha 109 dinosauruse robotit. Dinosaurused tellitakse jaapani firmalt Kokoro, mis valmistas dinosauruse ka BBC programmile "Jalutuskäik dinosaurustega". Praegu võib seda sama dinosaurust näha Londoni riiklikus ajaloo muuseumis kus ta "jahib" punasesse riietatud külastajaid.

Pargi esindaja sõnul on eesmärk teha park võimalikult tõepärane ning mitte ainult meelelahutuslik vaid ka hariv. Pargi ehitamisse on kaasatud ka palentoloog Jack Horner, kes on varemalt konsulteerinud Steven Spielbergi filmiga Jurassic Park. Park on kavandatud palju arvutigraafikat ja eriefekte, mis võimaldavad külastajatel jälgida kuidas tekkis planeet maa, suurest paugust kuni mägede, ookeanite ning dinosauruste tekkeni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755