20. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebigigandid maksavad illegaalsete mängude reklaami eest 340 miljonit trahvi

Maailma juhtivamad veebikompaniid Yahoo, Microsoft ja Google peavad maksma 31,5 miljonit dollarit (338 miljonit krooni) trahvi, kuna reklaamisid illegaalseid online-hasartmänge, kirjutas BBC.

Ükski kolmest gigandist ei võtnud süüd enda kanda ning väitsid, et nad on lõpetanud selliste toodete reklaamimise juba aastaid tagasi.

USA võimud väidavad, et trio on saanud illegaalsete online-mängude reklaamimise eest raha vahemikus 1997-2007.

Ameerika seaduste järgi on hasart-, sport- ja kasiinomängud veebis keelatud, kuid kuulduste järgi on see väga tulus äri. Nimelt pidi see aastas sisse tooma ligi 6 miljardit dollarit.

Kokkuleppe kohaselt peab Microsoft maksma 21 miljoni dollari suuruse trahvi ning sellele lisaks peab ta veel kolmandiku sellest summast, ehk siis 7,5 miljonit dollarit annetama ärakasutatud laste toetuseks. Lisaks sellele peab firma eraldama 4,5 miljonit dollarit kolmeaastase reklaamikampaania jaoks, mis hoiatab noori illegaalsete online-hasartmängude eest.

Yahoo maksab leppekohaselt valitsusele 3 miljonit dollarit ning annetab 4,5 miljonit dollarit hasartmängude ennetamise ja hoiatamise kampaaniasse.

Google'ii kanda jäi kõigest 3miljonine leppetrahv. Firma andis avalikult mõista, et lõpetas vabatahtlikult illegaalsete hasartmängude reklaamimise juba 2004. aastal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755