21. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Internet Aafrika arenguks hädavajalik

Kas aafriklasi peaks eelkõige varustama toidu ja puhta joogiveega või arvutite ja internetiga? Professor, kelle tööd infotehnoloogia levitamisel Aafrikas on auhinnatud Internet Society auhinnaga, arvab, et hädalistele on õigem kätte anda õng, mitte kala.

Ghana Cape-Coasti arvutiteaduse professor Nii Quaynor usub, et odavad arvutid on Aafrika arenemiseks hädavajalikud. Tema projekti kriitikud aga väidavad, et kõigepealt tuleks leida lahendus näljahädadele ja veepuudusele ning alles siis varustada lapsed sülearvutitega, kirjutas BBC.

„Olen kindel, et kui kriitikutel endal poleks internetti, räägiksid nad teist juttu,” ütles Quaynor BBCle. „Muidugi vajavad aafriklased toitu ja vett, kuid eelkõige vajavad nad vahendeid, mille abil võtta oma areng kontrolli alla ja töötada välja meetodeid toidu tootmiseks. Odavad arvutid on siinkohal hädavajalikud. Usun, et taskukohase hinnaga arvutitehnika saab Aafrika kiire arengu päästikuks.”

Quaynor selgitas, et interneti levitamiseks on ta töötanud jutlustajana, innustades tehnoloogiatootjaid erinevatesse Aafrika riikidesse reisima ja oma teadmisi jagama. „Et internetiteenus töötaks, peab kõigepealt välja koolitama kohalikud operaatorid.”

Quaynori eesmärgiks on tagada ligipääs internetile kõikjal Aafrikas. Töö eest selle eesmärgi saavutamise nimel pärjati teda prestiižse Jonathan B Postel Service 2007 auhinnaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755