7. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Ehitusbörs sai 10 aastaseks

Aastavahetuse eel täitus 10 aastat Eesti suurima ehitusobjektide andmebaasi Eesti Ehitusbörsi asutamisest.

Infogrupi juhi Laila Meisteri sõnul on Ehitusbörsi eesmärk viia kokku ehitustööde tellija ja töövõtja, et mõlemal oleks mugavam ja lihtsam oma igapäevast tööd teha. ”Objekte kirjeldades jälgime, et informatsioon oleks õigeaegne ja konkreetne,” ütles Laila Meister.

„See kõigi Eesti piirkondade ehitusobjektide värsket informatsiooni ning nendega seotud kuulutusi ja fakte sisaldav trükis jõuab ka praegu tellijateni igal esmaspäeval," rääkis Ehitusbörsi tegevdirektor Ürjo Jaama nädalakirja Ehitusbörs eesmärkidest ning lisas: "2003. aasta alguses valmis uudne arvutiprogramm, andmebaas kolis internetti ja muutus mugavaks online-töökeskkonnaks nii infotöötlejatele kui klientidele. Analoogselt toimub kogu töö ka naaberriikides ja andmed kogunevad ühtsesse online programmi,“ ütles Jaama.

2007. aastal sai koostöös Rautakeskoga alguse internetis paiknev ehituskaubamaja Interbauen.ee. Kevadisel ehitusmessil kavatseb Ehitusbörs tutvustada lisaks eeltoodule veel mitmeid ideid ja plaane, teatas ettevõte.

Tänaseks on Eesti Ehitusbörsil tütarettevõtted Lätis, Leedus, Valgevenes, Ukrainas ja Moldovas. Eesti Ehitusbörs OÜ esimene tütarettevõte UAB "Statybu Birža asutati 2001 aastal Leedus. Järgnesid SIA "Buvbirža" Lätis (2003), ZAO "Stroyrynok" Valgevenes (2005) ning TOV" Suchastna Budivelna Birzha" Ukrainas ja SRL "Piata de constructii" Moldovas mõlemad aastal 2006.

Interbauen OÜ eesmärgiks on luua mugav ja ülisuure kaubavalikuga interneti ostukeskkond ning kasvada seeläbi suurimaks ehitusmaterjalide e-kaubamajaks Baltikumis ja Skandinaavias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755