15. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Macworld kütab investorite ja spekulantide hulgas kirgi

Eile alanud Apple’i toodetele pühendatud mess Macworld Expo kütab kirgi nii analüütikute kui ka spekulantide hulgas, kes ennustavad oodatust paremaid majandustulemusi ning aktsia hinna tõusu.

Ootused, et ettevõtte juht Steve Jobs tutvustab täna põhiettekandes uusi tooteid, aga ka nädala pärast avaldatavad majandustulemused on väga head, on tõstnud ettevõtte kasumiootusi mitme investeerimispanga poolt kui ka kergitanud aktsia optsioonide hindu.

Bank of Amerika loodab, et Jobs teatab täna San Franciscos üliõhukese sülearvuti turuletoomisest, poole võimsamast mobiiltelefonist iPhone ning digitaalse filmide rentimisteenuse alustamisest, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg. „See on kindlasti suur sündmus,” lausus uudisteagentuurile investeerimisfirma WJB Capital Group optsioonide kauplemise juht Adam Putterman. „Uute toodete väljatulek on muidugi tähtis, aga investorid loodavad, et Jobs annab teada mõne numbri ka selle kohta, mitu Maci või iPhone’i on nad müünud,” lisas ta.

Bank of America analüütik Scott Craig kirjutas Bloombergi teatel eile klientidele, et ettevõtte kasum võib kasvada 5,04 dollarini aktsia kohta ja käive 31,7 miljardi dollarini. Investeerimispanga varasem ennustus oli 4,87 dollarit aktsia kohta ning 30,7 miljardit dollarit. Investeerimispanga RBS analüütik Mike Abramsky tõstis eile kasumiprognoosi varasemalt 5,08 dollarilt aktsia kohta 5,11 dollarini ning käibe 32,7 miljardilt dollarilt 32,8 miljardi dollarini.

Apple’i aktsia hind kerkis eile tänu prognooside tõstmisele 3,53 protsenti 178,78 dollarini.

Oluliselt on tõusnud ka Apple aktsia optsioonide hinnad. Nii kerkis kõige aktiivsemalt kaubeldava optsiooni, mis annab õiguse jaanuaris osta Apple’i aktsiat hinnaga 180 dollarit, hind eile 28 protsendi võrra 4,30 dollarini, kirjutas Bloomberg. Õigus osta juulis hinnaga 350 dollarit hüppas aga 39 protsendi võrra 82 USA sendini.

Steve Jobsi ettekanne algab täna kell 9.00 hommikul kohaliku aja järgi (kell 19.00 Eesti aja järgi).

Artikli autor omab Apple’i aktsaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755