25. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion: internetikasutuse andmete salvestamine on meie jaoks kasutu

Elioni meediasuhete juht Karin Kahre ütles, et internetikasutuse andmete salvestamine seadusega nõutaval kujul on sideoperaatorite ja klientide seisukohast täiesti kasutu, sest see pole vajalik teenuste pakkumisel ega kasutamisel.

Kahre ütles, et Elion on seaduse täitmiseks alustanud juba ettevalmistustega. „Telefonikõnedega seotud andmete osas on seaduse nõuded täidetud. Internetikasutust puudutavate andmete osas ei ole uuest seadusest tulenevad nõuded veel jõustunud. Elion analüüsib oma tugisüsteemide valmisolekut täiendavate nõuete täitmiseks ja hindab selleks vajalike investeeringute mahtu,“ rääkis ettevõtte esindaja.

„Internetikasutusega seotud andmete salvestamine toob kaasa miljonitesse kroonidesse ulatuvaid lisakulutusi, mis erinevalt mitmetest teistest Euroopa riikidest on Eestis jäetud sideoperaatorite kanda,“ märkis Kahre.

Kahre rääkis, et internetikasutusega seotud andmete salvestamine ei ole Elioni jaoks kuidagi kasulik ega vajalik. „Kui telefonikõnede puhul on osa seadusega nõutavatest andmetest vajalikud, ka näiteks arveldamiseks ja neid säilitatakse seoses sellega, siis internetikasutuse andmete salvestamine seadusega nõutaval kujul on sideoperaatorite ja klientide seisukohast täiesti kasutu, sest see pole vajalik teenuste pakkumisel ega kasutamisel,“ tõdes ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755