25. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa: riigi huvides tehtavad kulutused peaks hüvitama riik

Elisa peajurist Allan Aedma ütles aripaev.ee-le, et seadusmuudatusega on riik jätnud andmete säilitamisega kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik.

Aedma selgitas, et elektroonilise side seaduse ja rahvatervise seaduse muutmise seadusega on riik pannud sideettevõtjatele kohustuse salvestada ja säilitada telefonikõnede ja internetikasutusega seotud infot. „Kõneside osas Elisa seaduses sätestatud nõudeid juba täidab ning ettenähtud andmeid säilitab. Internetikasutusega seotud teenuste osas ettevalmistused veel käivad, kuna nende andmete säilitamiskohustus jõustub alates 15.03.2009. aastast,“ lisas ta.

„Paraku on seadusmuudatusega riik jätnud andmete säilitamisega kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik,“ märkis Aedma.

„Seaduse täitmisel satuvad ilmselt kõige keerulisemasse olukorda väikefirmadest internetiteenuste pakkujad, kellele antud seadusmuudatusega kehtestatud nõuete täitmine võib osutuda majanduslikult üle jõu käivaks ja viia lõpptulemusena nende poolt teenuse pakkumise lõpetamiseni“ rääkis jurist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052