25. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Elisa: riigi huvides tehtavad kulutused peaks hüvitama riik

Elisa peajurist Allan Aedma ütles aripaev.ee-le, et seadusmuudatusega on riik jätnud andmete säilitamisega kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik.

Aedma selgitas, et elektroonilise side seaduse ja rahvatervise seaduse muutmise seadusega on riik pannud sideettevõtjatele kohustuse salvestada ja säilitada telefonikõnede ja internetikasutusega seotud infot. „Kõneside osas Elisa seaduses sätestatud nõudeid juba täidab ning ettenähtud andmeid säilitab. Internetikasutusega seotud teenuste osas ettevalmistused veel käivad, kuna nende andmete säilitamiskohustus jõustub alates 15.03.2009. aastast,“ lisas ta.

„Paraku on seadusmuudatusega riik jätnud andmete säilitamisega kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik,“ märkis Aedma.

„Seaduse täitmisel satuvad ilmselt kõige keerulisemasse olukorda väikefirmadest internetiteenuste pakkujad, kellele antud seadusmuudatusega kehtestatud nõuete täitmine võib osutuda majanduslikult üle jõu käivaks ja viia lõpptulemusena nende poolt teenuse pakkumise lõpetamiseni“ rääkis jurist.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt