5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nikon andis positiivse kasumihoiatuse

Nikon tõstis tänu heale kaamerate müügile kogu aasta kasumiprognoosi, vahendab Bloomerg.

31. märtsil lõppeval majandusaastal võib ettevõtte puhaskasum kasvada 5,7 protsenti, 74 mld jeenile ehk 692 mln dollarile võrrelduna ettevõtte poolt novembris tehtud 70 mld jeenise prognoosiga. Analüütikud ootavad kasumiks 73,1 mld jeeni.

Novembris D3 ja D300 mudelite turuletoomine aitas rivaalidest kiiremini käivet kasvatada. Nikon tõstis aastase kaameramüügi prognoosi 11 mln ühikult 11,3 miljonile, mis võimaldaks tal püüda kinni suuremat konkurenti Olympust.

„Jõulumüük oli hea,“ ütles Nikoni finantsdirektor Ichiro Terato. „Me ootasime uute mudelite head müüki.“

Ettevõtte ärikasum kasvab tõenäoliselt 4,7 protsenti, 133 mld jeenile võrrelduna varasema prognoosiga. Ettevõte tõstis ka käibeprognoosi 948 mld jeenilt 970 mld jeenile.

Kolmandas kvartalis kasvas ettevõtte puhaskasum 13 protsenti, 26 mld jeenile. Käive kasvas 14 protsenti, 266,4 mld jeenile.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474