5. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saksa anatoom müüb plastifitseeritud laipu

Saksa anatoom Gunther von Hagens hakkab nüüd plastifitseeritud surnukehi müüma ka eraisikutele, kirjutas The Times täna.

Külma kõhuga eraisikutest ostjad saavad oma kukrut kergendada alates veebruari keskpaigast. Saksa meedias Doktor Surmaks kutsutud anatoom küsib 16 läbipaistva inimkeha ristlõike eest 1400 eurot. Selle kollektsiooni lõiked paljastavad muuhulgas pea, kaela, rindkere ning jäsemete sisu. Kui valida standardse kvaliteediga kollektsiooni asemel purunematu variant, tuleb maksta 2800 eurot.

Von Hagens plaanib müüa 150 000 inimkeha fragmenti. Lõik tavalise inimese magu maksab 350 eurot. 210 kg kaalunud kodaniku maotükikese eest kasseerib osav mees aga sisse 2500 eurot.

Tulevikus tahab von Hagens äri teha ka plastifitseeritud koduloomalõikudega. Senini on anatoomi klientideks olnud teadusasutused ja kliinikud.

Praeguseks ülemaailmselt tuntuks saanud von Hagens patenteeris oma plastifitseerimismeetodi 1978. aastal. Alates 1990. aastate keskpaigast korraldab ta plastifitseeritud laipade näitusi ning üht sellist plastifitseeritud inimkeha on rahvale näidatud ka Tallinnas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755