8. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enn Saar: e-tervise projekt saab mõõdupuuks

Microlinki juhi Enn Saare sõnul on Eestis teostatavad e-tervise projektid mõõdupuuks, kas suudame e-riiki edasi arendada.

E-tervise projektid on tema sõnul kriitilise tähtsusega. „Need pole sellised, kus üks ametkond teeb oma protsessid ümber, need hõlmavad väga paljusid ametkondi ja tekitavad nende vahel palju hõõrdumist,“ sõnas Saar tänasel MicroLinki ja Oracle'i seminaril.

Need projektid saavad mõõdupuuks, kas suudame oma e-riiki edasi arendada. „Maailmapraktika näitab, et edukad riigid suudavad. Sabassörkijad ei suuda ja jäävad vinduma,“ sõnastas Saar Eesti IT-edukuse mõõdupuu.

Tema sõnul küsitakse üha enam, kas meie IT-edulugu on läbi saanud ja kas esirinnas olemise asemel muutusime sabassörkijaks. Sellele küsimusele vastamiseks ei piisa tema sõnul emotsioonidest või sisetundest. "Väga lihtne on öelda, et tiiger magab või riik ei toimi nii efektiivselt. Et mingit hinnangut anda, peaks faktidele otsa vaatama," sõnas ta.

Eesti IT-sektori konkurentsivõime on tema sõnul ajakirja The Economist uuringu järgi maailmas 25. kohal. Punkte saime hea ärikeskkonna, e-kanalite jms eest, kindel kitsaskoht on meie inimressurss, ütles Saar.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755