12. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia arendab Narvas eksporti

Tarkvarafirma Webmedia hakkab Narvas tootma tarkvara vene- ja ingliskeelsete riikide jaoks, et klient ja arendaja saaks suhelda oma emakeeles.

Uue arenduskeskuse avas täna majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts.

Narva arenduskeskuse aasta käibeks prognoosib Webmedia 18 miljonit krooni. Arenduskeskus hakkab tarkvara tootma vene- ja inglisekeelsete riikide jaoks. Kogu toodang läheb ekspordiks.

"On hea näha, et Webmedia on leidnud võimaluse kaasata uusi spetsialiste Narvast, kus selliste töökohtade loomine on uudne ning pikkisilmi oodatud," kommenteeris Juhan Parts.

Webmedia juhatuse esimehe Taavi Kotka sõnul on Narva IT-spetsialistid väga hea tasemega. "Usume, et suudame Narva arenduskeskuse töötajate arvu kasvatada aasta lõpuks 30ni," ütles Kotka ja lisas, et peab tarkvaraarendust efektiivsemaks, kui klient ja arendusmeeskond saavad suhelda oma emakeeles.

Seejuures plaanis Webmedia arenduskeskuse avamist Ida-Virumaale juba ammu. "Hirm kvaliteetse tööjõu puudumise ees lükkas otsuse kaks aastat edasi," selgitas Kotka. Asja julgustas seekord ette võtma koostöö TTÜ Ida-Virumaa kolledžiga ning Narvast pärit Webmedia töötajate patriotism. Ilmnes, et sobivat tööjõudu oli piirkonnas isegi rohkem, kui seda keskuse käimalükkamiseks vaja läks.

Webmedia gruppi kuuluv Webmedia AS on praegu oma 230 töötajaga Eesti suurim tarkvaraarendusettevõte. Grupil on kliente viieteistkümnes riigis ning tema arenduskeskused asuvad lisaks Eestile ka Soomes, Leedus, Rumeenias ja Serbias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755