13. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimaks mobiiliks 2008 nimetati Sony Ericssoni mudel

Mobiilimaailma aasta ühe tähtsaima preemia – parim telefon – pälvis Sony Ericssoni Walkmani seeria mudel W910.

Eile õhtul avalikustati mobiiliäri peamisel kokkusaamisel Barcelona mobiilimessil ja –kongressil selle aasta parimad seadmed ja teenused.

Aasta mobiili auhinna pälvinud meelelahutustelefon W910 toodi turule mullu. Sellega saab kuulata MP3-muusikat või raadiot, vaadata videoklippe, mängida 3D-mänge, surfata veebis. Telefoni on võimalik juhtida – näiteks vahetada muusikapala – käeliigutuse abil. Õhuke, liugklapiga 3G ehk kolmanda põlvkonna mobiil W910 maksab Eestis EMT poodides 6500 krooni.

Aasta telefoni kategoorias märgiti ära ka Briti 3G-operaatori 3 ja Skype’i koostöös valminud 3 Skypephone. Telefonis on ühendatud mobiili ja Skype’i võimalused.

Parima ettevõtetele suunatud toote nimetuse pälvis Microsofti aasta tagasi turule toodud operatsioonisüsteem Windows Mobile 6. Eestis müügil olevatest nutitelefonidest kasutavad seda HTC mudelid S710, Touch ja TyTN II.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755