14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Discovery kliimagloobus

Discovery Channel on loonud huvitava veebirakenduse nimega Earth Live, kus virtuaalse gloobuse abil visualiseeritakse globaalse soojenemisega seotud infot.

NASA ja NOAA (USA kosmose ning ookeani- ja atmosfääriadministratsioonid) andmetele tuginedes kuvatakse gloobusel viimase 30 päeva jooksul kogutud andmed, nii et koduplaneedi seisundit saab peaaegu reaalajas jälgida.

Kasutaja saab valida erinevate teemade vahel, misjärel kuvatakse gloobusel vastav andmekiht. Näiteks Golfi hoovuse lool klikkides ilmub gloobusele ookeanide pinnakihi temperatuur hoovuse piirkonnas. Biosfääri teema abil saab vaadelda taimkatte muutusi aasta jooksul.

Lisaks ettevalmistatud teemadele lisatakse veebirakendusele pidevalt ka asjasse puutuvaid uudiseid, mis on gloobusel kindla asukohaga seotud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052