14. veebruar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rupert Murdochi News Corp ühineb lahinguga Yahoo! pärast

Rupert Murdochi News Corp on asunud võitlusesse Yahoo! ülevõtmise pärast, on võimalik, et internetiettevõtte pakkumine ületab Microsofti 40,69 miljardi dollari suurust ülevõtmispakkumist.

Kuuldavasti peab News Corp kõnelusi, et ühendada suhtluskeskkond MySpace ja teised online-lehed Yahoo!ga ja saada vastutasuks oluline osa Yahoo! veebiportaalis, kirjutas Financial Times.

Eelmisel nädalal kinnitas Rupert Murdoch investoritele, et ta kindlasti ei kavatse teha pakkumist Yahoo!-le. Täieliku ülevõtmisena ei saaks tehingut siiski käsitleda.

„Yahoo! kaalub kindlasti kõiki võimalusi,” ütles UBSi internetianalüütik Ben Schachter. Samas ennustab Schachter ja ka teised analüütikud, et Microsoft teeb seda, mis vaja, et pakkumises peale jääda, nii võib ta tõsta tasu Yahoo! aktsia eest tõsta 31 dollarini.

Mõlemad ettevõtted keeldusid kolmapäeval kommentaaridest. Samas varem on Yahoo! ja News Corp arutanud võimalikku MySpace’i ja Yahoo! liitmist.Idee on on jälle üles kerkinud pärast seda, kui Microsoft tegi pakkumise, mille Yahoo! ära põlgas.

Blogid Silicon Alley Insider ja Techcrunch tsiteerisid allikaid, kelle sõnul on kaks ettevõtet läbirääkimiste maratoni keskel.

Kui saavutataks kokkulepe, võiks News Corp ühendada Yahoo!-ga oma Fox Interactive Media ettevõtted, kaasa arvatud MySpace, IGN, Photobucket, Fox Sports ja AmericanIdol.com, kirjutas Techcrunchi blogi.

Kui News Corp ühendaks oma jõud 500miljonilise kasutajaarvuga Yahoo!ga, saaks ettevõte tohutu publiku oma veebisaitidele ning palju suurema turu oma reklaamiostjatele. Oodatav tehing võib arutlusele tulla Yahoo! juhatuses hiljemalt sel nädalal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755