19. veebruar 2008
Jaga lugu:

Analüütikud soovitavad osta Hewlett-Packardi aktsiat

Maailma suurim arvutitootja Hewlett-Packard saab ilmselt aktsia hinna 13-protsendilisest kukkumisest peagi üle ning kogub aasta lõpuks üsna kenasti, usuvad analüütikud.

2005. aasta aprillist tegevjuhiks asunud Mark Hurd juhib Hewlett-Packardit õiges suunas, ütles Bloombergile ühe investeerimisfirma investeeringute juht Chuck Jones, „seda eriti tarkvara osas,” kinnitas ta. Hewlett-Packard tegi möödunud aastal ülevõtmisi seitsme miljardi dollari eest ning osteti peamiselt tarkvarafirmasid. Ettevõte on ka päris hästi kaitstud tarbimise languse vastu USAs. Umbes 67 protsenti käibest tuleb väljaspool USAd ning arengumaad eesotsas Hiina ja Indiaga annavad käibest vähemalt üheksa protsenti.

Hewlett-Packard on suurendamas turuosa arvutiturgudel ning see positsioon võimaldab neil saada tulevikus suuremaid tulusid, usuvad investorid.

Bloombergi poolt jälgitavast 25 Hewlett-Packardit katvast analüütikust soovivad arvutitootja aktsiat osta 21, neli neist soovitavad hoida ning müüa ei soovita väärtpaberit mitte keegi. Reedel kerkis Hewlett-Packardi aktsia hind 1,41 protsenti 43,87 dollarini, järelturul lisandus sellele veel veerand protsenti. Eile olid USA aktsiaturud suletud.

Hewlett-Packard teatab oma eelmise kvartali majandustulemused täna õhtul pärast USA börside sulgemist. Bloombergi küsitletud analüütikud ennustasid, et ettevõtte käive kasvas 31. jaanuaril lõppenud finantsaasta esimeses kvartalis ilmselt 9,9 protsenti 27,6 miljardi dollarini ning kasumiks 81 USA senti aktsia kohta võrrelduna 65 sendiga aasta tagasi.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee