19. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sony Ericsson andis kasumihoiatuse

Sony Ericsson teatas täna hommikul, et oodatust väiksem mobiiltelefonide müük, suuremad uuringutöödele minevad kulud ning komponentide nappus vähendab ettevõtte käivet ja kasumit.

Sony Ericssoni aktsia alustas tänast päeva Stockholmi börsil ligi 8 protsenti miinuses.

Maailma suuruselt neljas mobiiltelefonide tootja teatas, et maksueelne kasum tuleb vahemikus 150 kuni 200 miljonit eurot ning kasum kujuneb eelmise aasta sama perioodiga võrreldes väiksemaks. Samas kinnitas ettevõte oma eesmärki saada sel aastal maailma suuruselt kolmandaks mobiiltelefonide tootjaks. Praegu on kolmandal kohal Motorola.

Rootsi Ericsson, kellele kuulub 50 protsenti ühisettevõttest teatas samas, et Sony Ericssoni probleemide tõttu väheneb Ericssoni multimeedia divisjoni kasum 200 miljoni Rootsi krooni võrra 300 miljoni kroonini, kirjutab Bloomberg.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755