30. märts 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

eBay juht lahkub poliitikasse

Märtsi viimasel päeval lahkub eBay juhi kohalt Meg Whitman, kes pärast kümneaastast karjääri internetioksjonite firmas jätkab esialgu USA vabariiklaste presidendikandidaadi John McCaini valimiskampaania asejuhina.

eBay ajast jääb ühe möödalaskmisena Whitmani pärandit varjutama Skype’i ost, mis sai omandatud liiga kalli raha eest, kirjutas Rootsi majandusuudiste portaal e24.se.

Whitman asus toona vähe tuntud eBaysse tööle 1998. aastal, mil Pierre Omidyari loodud firmal oli umbes 30 töötajat. Nõudmine eBay pakutud teenuste järele aga järjest kasvas ning sellest sai üks IT-aja edulugusid. Täna on eBay käive ca 9 miljardit dollarit, firma palgal 15 500 inimest ning kasutajaid ligi 80 miljonit.

Minu jaoks oli parim asi laienemine rahvusvahelisele turule. Oleme nüüd 35 riigis ning meil on tohutu võrgustik. Paremuselt teine asi oli Paypali ehk eBay rahakoti ost, ütles Meg Whitman Techcrunch blogis lahkumisintervjuus.

Kuivõrd loodetud Skype’i ja eBay sünergia teoks saab, peab näitama lähim aasta, ütles Whitman, kelle sõnul on eBayle Skype alati meeldinud ja meeldib ka täna.

Whitmani sõnul armastab ta ka ise eBays kaubelda – põhiliselt küll oma kahe poja tarvis – ostab näiteks spordiasju ja müüb seda, millest oma lapsed on välja kasvanud või mida pere enam ei vaja.

McCaine’i kampaanias viivad Whitmani teed kokku teise IT-alal karjääri teinud naisega, Carly Fiorinaga, kes lahkus Hewlett Packardist ning on nüüd kõrgel positsioonil vabariiklaste parteikontoris.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052