3. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

iPhone’i populaarsus kahekordistas konkurendi kasumit

Kanada mobiiltelefonide tootja Research In Motion (RIM) sai eelmises kvartalis kasumit 412,5 miljonit dollarit ehk 0,72 dollarit aktsia kohta, mis oli üle kahe korra enam kui aasta tagasi.

RIM on kasu lõiganud tänu Apple'i turule toodud iPhone’ile, sest see pööras tähelepanu nutitelefonidele ning üha enam inimesi hakkas seejärel neid kasutama, lausus uudisteagentuurile AP investeerimisfirma Canaccord Adams analüütik Peter Misek. Rimi käive hüppas samuti enam kui kaks korda 1,88 miljardi dollarini võrrelduna 930 miljoni dollariga aasta tagasi.

Ettevõtte aktsia hind on täna Nasdaqi eelkauplemisel kerkinud 4,7 protsendi võrra 121,25 dollarini. Eile langes Põhja-Ameerika juhtiva nutitelefonide tootja aktsia hind 1,4 protsendi võrra 115,79 dollarini.

Eelmise aasta neljandas kvartalis kuulus RIMile 41 protsenti USA nutitelefonide turust, olles sellega kindel liider. Ettevõtte toodetud telefonid BlackBerry on Põhja-Ameerikas muutunud koguni nutitelefonide üldnimetuseks. iPhone’i turosa oli poole aastaga kasvanud tervelt 28 protsendini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Ituudised.ee toetajad:
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Turunduslahenduste osakondTel: 6670 105