15. aprill 2008
Jaga lugu:

Ilves: Eestist sai e-riik tänu nõukogude okupatsioonile

Iirimaal riigivisiidil viibiv president Toomas Hendrik Ilves ütles täna Dublinis Euroopa Instituudis (Institute of European Affairs) esitatud ettekandes, et Eestist sai e-riik „tänu“ nõukogude okupatsioonile.

“Paradoksaalsel kujul on Eestist saanud e-riik “tänu” ligi pool sajandit väldanud nõukogude okupatsioonile,” kõneles president Ilves. “Kui Eesti iseseisvus 1991. aastal taastati, siis polnud okupatsioonirežiimist maha jäänud struktuuridega suurt midagi peale hakata. Paljud normaalsetele riikidele omased nähtused, nagu näiteks pangad, puudusid Eestis hoopiski.”

Kohaletulnutele pakkus suurt huvi ka Eesti kogemus e-valimiste läbiviimisel ja laiemalt ID-kaardi kasutamisel ning tulude deklareerimine e-maksuameti keskkonnas.“Kuigi e-riigil on oma selged hüved – aja- ja inimressursi kokkuhoid ning korruptsiooni vähenemine – on siin ka suured riskid,” märkis president Ilves. “Olulisi süsteemivigu pole Eestis siiani olnud, küll aga võisime aasta tagasi kogeda Eesti riigi vastu suunatud massiivset ja koordineeritud küberrünnakut eesmärgiga halvata riigiasutuste, pankade ja infokanalite töö ja destabiliseerida sellega olukorda riigis.”Neljapäeva hommikul suundub president Ilves Dublinist edasi töövisiidile Ameerika Ühendriikidesse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee