28. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Webmedia arendab miljoneid kroone maksvat rendiportaali

Baltikumi suurim tarkvaraarendusfirma Webmedia arendab rendiportaali Rent24.info, millest planeeritakse ehitada Eesti suurim renditeenuseid vahendav internetikeskkond.

Rent24.info arenduse Webmedialt tellinud OÜ Miterassa juhatuse esimehe Raivo Krausi sõnul said nad tõuke www.Rent24.info portaali loomiseks kaks aastat tagasi elust enesest, kus oli vaja leida korraga mitut erinevat renditeenuste pakkujat. Krausil ja tema äripartneritel tekkis mõte täita renditeenuste valdkonna tühimik erinevate erialaportaalide seas ning keskenduda rentimise (ka üürimise- ja laenutamise) info kogumisele, süstematiseerimisele ning edastamisele, teatas portaali vedaja.

Rent24.info koondab internetis olevad rendipakkumised ühte kohta. Portaal võimaldab tavainimesel ja renditeenuseid pakkuval ettevõttel renditavad tooted ja teenused teistele nähtavaks teha. Rentida ja rendile anda võib kõike - korstnapühkijat, õhtujuhti või isegi lennukit. Rent24.info on mõeldud ennekõike renditeenuse otsijatele, kuid ka ettevõtetele ja ettevõtlikele inimestele, kes vastavaid teenuseid pakuvad.

"Renditeenuseid pakkuvaid veebikeskkondi on Eesti turul mitu, kuid ükski neist ei paku erinevaid teenuseid ning ühtset loogilist keskkonda rentijale ja rendile andjale. Seetõttu on portaal Rent24.info olnud Webmedia arendusmeeskonnale viimase aasta jooksul suure väljakutsega projekt ja oleme väga huvitatud, kuidas turg uue keskkonna vastu võtab," kommenteeris Webmedia Microsofti lahenduste äriüksuse juht Marko Saviauk.

Raivo Krausi sõnul on loetud päevad avalikkuse ees olnud portaalil väga huvitavaid pakkumisi nagu parkimiskohad Tallinnas, veetakso, vanaaegse sauna, koka või batuudi rentimise võimalus.

"Julgustame inimesi rentima välja vara, mida nad igapäevaselt ei kasuta, sest rentimishuvilisi on palju ning miks mitte panna kasutult seisev vara raha teenima," lausus Kraus. "Tänapäeva elutempo juures pole näiteks paljudel võimalik kasutada oma veesõidukeid, mis seisavad kurvalt kai ääres - targem oleks need välja rentida."

Rent24.info portaali arendustegevuse eelarve on 3 miljonit krooni, millest enamus on tänaseks tehtud. Keskkonnaga on integreeritud Regio kaardirakendus, mis aitab leida oma ümbruskoha rendipakkumisi, samuti on olemas pangalingid, Mobiil-ID ja ID-kaardi lahendused. "Kuigi täna on ettevõtetel ning eraisikutel võimalik pakkumisi sisestada tasuta, muutub teenus tulevikus tasuliseks."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755