13. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elion jätab osa Saaremaast internetita

Elioni kavatsus likvideerida tänavu Saare maakonnas ebarentaableid õhuliine võib jätta Torgu vallas internetita pered, kus lauatelefon on olnud siiani ainus vahend e-asjaajamiseks.

“Minule oli Elioni otsus tõeliselt ebameeldiv üllatus,” ütles Oma Saarele vallaelanik Anne Rand, kellele internetiühendus on tööalaselt väga vajalik. “1. juunist on õhuliin likvideeritud,” teadis Rand, märkides, et kuna ta on külas ainus internetikasutaja, ei hakata tema pärast investeeringuid tegema.

Elioni meediasuhete juht Karin Kahre ütles, et firma likvideerib neid õhuliine, mille hooldamine on põhjendamatult kulukas ning mis ei võimalda klientidele pakkuda kaasaegseid teenuseid. “Kuna õhuliinid kulgevad ka üle eramaade, seavad need maaomanikele põhjendamatuid kitsendusi, mis on ka üks põhjus õhuliinide vähendamiseks,” lisas Kahre, kelle sõnul on Saaremaal kokku 130 klienti, keda antud tegevus puudutab.

“Kõikidele Elioni klientidele pakutakse asemele alternatiivseid või kõrgema taseme teenuseid, ükski klient sidevõimaluseta ei jää,” toonitas Kahre, täpsustades, et levi olemasolu korral pakutakse klientidele WiMAX tehnoloogial põhinevat traadita interneti püsiühenduse teenust ning internetitelefoni VoIP.

Torgu vallavanem Tiit Kaasik on leviprobleemidest Sõrve säärel teadlik. Kahjuks nentis Kaasik, et valla käed jäävad probleemi lahendamisel lühikeseks, sest tegemist on firmadega, kellele vald ettekirjutusi teha ei saa. “Kõu ei ole siin levima hakanudki, KülaTee3 kvaliteet ei ole paremaks läinud,” kurtis Kaasik, lisades, et paikades, kus puud ees, ei aita ka mastide püstitamine.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474