14. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agressiivne investor kergitas Yahoo aktsiat

Internetifirma Yahoo! Aktsia kerkis kõrgeimale tasemele Microsofti ülevõtuplaanide liivajooksmise järel, kui USA meediakanalid eile teatasid, et firma on sihikule võtnud agressiivse investorina tuntud miljardär Carl Icahn.

Ajaleht Wall Street Journal kirjutab, et Icahn on ostnud umbes 50 miljonit Yahoo! aktsiat ning kompab riskifondide ja Yahoo! suurinvestorite meeleolusid, et aktsionäride poolt peale suruda vähemalt osaline Yahoo! nõukogu väljavahetamine.

WSJ andmeil on Icahni eesmärk Microsoft läbirääkimiste laua taha tagasi meelitada.

Teatavasti jäid kõnelused 3. mail katki kui Microsofti juht Steve Ballmer teada andis, et hinnas ei jõutud Yahoo! juhtidega kokkuleppele ning Microsoft loobub Yahoo! ülevõtukavast. Praegu pole Microsoft millegagi märku andnud, et võiks Yahoo!le uue pakkumise teha.

Yahoo nõukogu kandidaadid tuleb esitada hiljemalt neljapäevaks. Aktsionäride üldkoosolek, mis nõukogu liikmed kinnitab, toimub 3. juunil.

Yahoo aktsia kerkis Nasdaqi börsil teisipäeval üle 5% 26,56 dollarile, mis jääb 8% alla tasemest, kus aktsia kauples enne kui Microsoft oma loobumisest teada andis.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755