22. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured IT-visionäärid: Bill Gates

Bill Gates on mees, kes pikka aega hoidis enda käes maailma rikkaima inimese tiitlit. Praeguseks on selle tiitli endale võtnud Gatesi sõber ja bridžipartner investor Warren Buffett.

Gatesi ettevõtte Microsofti edule pani aluse leping IBM-iga, mille kohaselt kirjutas Microsoft nende personaalarvutitele tarkvara nimega MS-DOS, mille eest saadi tasu vastavalt IBM-i poolt müüdud arvutite hulgale. Microsoftiga tegelemine võttis Gates’ilt nii palju aega ja energiat, et ta otsustas õpingud Harvardis pooleli jätta.

Gates ei olnud lihtsalt ettevõtte juht, vaid oli algusest peale Microsofti tegemistega detailselt kursis. Esimese viie aasta jooksul vaatas ta väidetavalt isiklikult üle iga programmirea, mille Microsofti programmeerijad kirjutasid.

Gates oli tegev peamiselt tootearenduses. Ta laiendas agressiivselt Microsofti tootevalikut ning kus iganes Microsoft domineeriva positsiooni saavutas, seal seda ka väga kiivalt kaitsti. Hiljem on see kaasa toonud mitmeid Microsofti vastaseid kohtuprotsesse ning ei saa sugugi öelda, et tegemist oleks just maailma kõige armastatuma ettevõttega.

Nüüd on Gates Microsofti aktiivsest juhtimisest tagasi tõmbunud ning pühendab koos abikaasaga suure osa ajast heategevuslikule organisatsioonile Bill Melinda Gates Foundation, mille peamisteks ülesanneteks on aidata parandada arengumaade haridus- ja meditsiinisüsteemi. Just sellele organisatsioonile otsustas suurema osa oma varast pärandada ka Warren Buffett.

Alusta lugemist siit: Jack Kilby ja Robert Noyce

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755