23. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Suured IT-visionäärid: Steve Jobs

Apple’i juhil Steve Jobsil on hämmastav omadus tajuda, mis inimestele peale võiks minna ning arvata ära paljud tuleviku arengud infotehnoloogias.

1970. aastate lõpus hakkas ta propageerima ideed, et personaalarvuti peaks olema igas kodus leiduv tarbeese. Praegu üritab ta maailma veenda, et igaüks peaks internetiga ühendatud arvutit endaga taskus kaasas kandma. Jobs oli ka üks esimesi, kes mõistis arvutihiire ja graafilise kasutajaliidese olulisust.

Jobs on hästi aru saanud, et väga oluline on toodete kujundus. Kena välimusega trendikaid vidinaid õnnestub müüa palju paremini ning kallimalt kui sama funktsionaalsuse, kuid viletsama disainiga tooteid.

Apple’i tooted - Macintosh arvutid, iPod ja iPhone on muutunud kultusobjektideks ning Apple’il on oma ustavad fännid, kelle read on viimastel aastatel üha täiendust saanud.

Jobs ei ole kogu aeg Apple’iga seotud olnud. 1985. aastal otsustas ta juhtkonnasiseste erimeelsuste tõttu lahkuda ning asutas uue ettevõtte NeXT. 1997. aastal ostis aga Apple NeXTi ära ning Jobs asus taas Apple’i etteotsa.

Kiratsev Apple vajas hädasti uuendusi ning just selle töö peale sobis Jobs hästi. Jobs on suutnud läbi viia Apple’i väga jõulise tagasituleku. Palka saab Jobs töö eest Apple’i juhina täpselt üks dollar aastas, kuid rahapuuduse üle ta ilmselt ei kurda, sest omab erinevate ettevõtete aktsiaid enam kui viie miljardi dollari väärtuses.

Alusta lugemist siit: Jack Kilby ja Robert Noyce

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755