27. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google: Viacomi miljardinõue ohustab vabadust

Google advokaadid esitasid reedel Viacomi miljardi dollari suurusele kohtunõudele vastunoodi, milles Google väljendas oma nördimust püüde üle vaba kommunikatsiooni Youtube´s piirata, vahendas Yahoo!News.

Nimelt USA meelelahutushiiglane Viacom alustas 2007. aasta kevadel kohtuasja Google’i ja tema tütarfirma YouTube vastu süüdistades videoportaali ulatuslikus autoriõiguste rikkumises. Viacom, mille alla kuuluvad näiteks MTV ja Paramount Pictures, nõudis kahjutasuks üle miljardi dollari ja edasise autoriõiguste rikkumise peatamist.

Viacom väidab hagis, et firma ei suuda oma veebilehelt autoriõigustega kaitstud materjali eemal hoida ja YouTube on viinud rikkumiste plahvatusliku kasvuni.

Reedel USA Manhattani ringkonnakohtule esitatud dokumentides väidab Google, et YouTube teeb niigi rohkem kui seadused nõuavad, et sisu autorid saaksid oma tööd kaitsta.

Google Inc leidis, et pole aus interneti- ja hosting-teenusepakkujaid hageda ning Viacom ohustab nii miljonite inimeste eneseväljendust ning omavahelist info- või meelelahustuse jahemist.

Viacom on Youtubes avastanud enam kui 150 000 autoriviideteta klippi, nende hulgas Käsna Kalle, South Park ja MTV Unplugged.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755