4. juuni 2008
Jaga lugu:

GSMvalve: Tallinn maksab liiga kõrget hinda

Tänases Eesti Päevalehes avaldatud artikkel „Häirenupu süsteem laieneb ka pealinna puuetega inimestele“, tekitas hämmeldust GSMvalve OÜs, kelle odavama pakkumise on linn järjekindlalt tagasi lükanud.

Olukorras, kus avalik sektor vaatab tõsiselt üle oma eelarveid, et muutunud majandusolukorras toime tulla, loeme kuidas Tallinna linn maksab 2000 krooni kuus häirenupu süsteemi eest, märkis GSMvalve.

„Ettevõtmine on väga tänuväärne mõeldes pealinna vanuritele ning puuetega inimestele, kuid hind, mida selle eest Tallinna linn maksab, on arusaamatult kõrge“, tõdes GSMvalve OÜ juhatuse liige Risto Eelmaa.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti ökonoomikaosakonna juhataja Veiko Kapsta teatas GSMvalvele, et linn saab häirenupu süsteemi tasuta tundmatult Soome firmalt ning seetõttu GSMvalve pakkumise vastu huvi ei tunta.

Täna selgub, et Tallinna linn maksab juba ammu tehniliselt vananenud valvesüsteemi eest hoopis 24 000 krooni aastas ühe inimese kohta. Miks Tallinna linn paigaldab vanuritele ajas iganenud valvesüsteeme ning alguses väidetud „tasuta“ asi maksab nüüd peaaegu kaks korda rohkem, kui maksaks kaasaegne ja palju laiema funktsionaalsusega valvesüsteem, kirjutas GSMvalve oma pressiteates.

Tallinna linna tänase nupusüsteemi suuremad puudused GSMvalve andmetel:

1. töötab üle lauatelefoni. Kui telefon tasumata arve pärast välja lülitatakse, ei toimi valvesüsteem üldse ning vanuril puudub võimalus abi paluda;2. on juhtmetega, mis tähendab, et selle ülespanekuks on vaja kodu viimistlust rikkuda;3. puudub suitsuandur;4. pole teada, kas süsteemil on ka teenusepakkuja ööpäevaringne klienditugi ja pidev hooldustehniku väljasõidu võimalus;5. puudub liikumisandur, mis kontrolliks, et vanur ka liigub kodus või lebab vaid voodis.

GSMvalve pakub juhtmevaba valvesüsteemi paigaldust ja hooldust, klientide käsutuses on klienditeenindus ning valvetehnikud. GSMvalve Eesti esindused asuvad Tallinnas, Pärnus, Jõhvis, Tartus ja Saaremaal ning Läti tütarfirma esindus Riias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee