4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GSMvalve: Tallinn maksab liiga kõrget hinda

Tänases Eesti Päevalehes avaldatud artikkel „Häirenupu süsteem laieneb ka pealinna puuetega inimestele“, tekitas hämmeldust GSMvalve OÜs, kelle odavama pakkumise on linn järjekindlalt tagasi lükanud.

Olukorras, kus avalik sektor vaatab tõsiselt üle oma eelarveid, et muutunud majandusolukorras toime tulla, loeme kuidas Tallinna linn maksab 2000 krooni kuus häirenupu süsteemi eest, märkis GSMvalve.

„Ettevõtmine on väga tänuväärne mõeldes pealinna vanuritele ning puuetega inimestele, kuid hind, mida selle eest Tallinna linn maksab, on arusaamatult kõrge“, tõdes GSMvalve OÜ juhatuse liige Risto Eelmaa.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti ökonoomikaosakonna juhataja Veiko Kapsta teatas GSMvalvele, et linn saab häirenupu süsteemi tasuta tundmatult Soome firmalt ning seetõttu GSMvalve pakkumise vastu huvi ei tunta.

Täna selgub, et Tallinna linn maksab juba ammu tehniliselt vananenud valvesüsteemi eest hoopis 24 000 krooni aastas ühe inimese kohta. Miks Tallinna linn paigaldab vanuritele ajas iganenud valvesüsteeme ning alguses väidetud „tasuta“ asi maksab nüüd peaaegu kaks korda rohkem, kui maksaks kaasaegne ja palju laiema funktsionaalsusega valvesüsteem, kirjutas GSMvalve oma pressiteates.

Tallinna linna tänase nupusüsteemi suuremad puudused GSMvalve andmetel:

1. töötab üle lauatelefoni. Kui telefon tasumata arve pärast välja lülitatakse, ei toimi valvesüsteem üldse ning vanuril puudub võimalus abi paluda;2. on juhtmetega, mis tähendab, et selle ülespanekuks on vaja kodu viimistlust rikkuda;3. puudub suitsuandur;4. pole teada, kas süsteemil on ka teenusepakkuja ööpäevaringne klienditugi ja pidev hooldustehniku väljasõidu võimalus;5. puudub liikumisandur, mis kontrolliks, et vanur ka liigub kodus või lebab vaid voodis.

GSMvalve pakub juhtmevaba valvesüsteemi paigaldust ja hooldust, klientide käsutuses on klienditeenindus ning valvetehnikud. GSMvalve Eesti esindused asuvad Tallinnas, Pärnus, Jõhvis, Tartus ja Saaremaal ning Läti tütarfirma esindus Riias.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755