13. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo ja Google löövad käed, Microsoft jääb ukse taha

Selle aasta jaanuarist vahelduva eduga kulgenud internetifirma Yahoo! ja tarkvarahiiu Microsoft liitumiskõnelused on tulemuseta lõppenud – eile lõi Yahoo! käed otsingukeskkonna reklaamide alal koostööks teise internetifirmaga Google.

Yahoo teatas, et Microsoft ei olnud enam huvitatud Yahoo! ülevõtmisest ka oma pakutud hinnaga 33 dollarit Yahoo aktsiast, mis hindas Yahoo! 47,5 miljardile dollarile. Yahoo! omakorda ei olnud huvitatud Microsofti pakutud uuest tehingust, millega sooviti osta vaid Yahoo otsingumootorit. Yahoo teatas, et peab seda tegevusala firma tuleviku jaoks strateegiliselt tähtsaks ega ole valmis müüma.

Nüüd on siis otsingumootorite ja päringute kõrval avaldatavate internetireklaamide ala kaks tugevat seljad kokku pannud ning jätnud Microsofti kaugele kolmandale kohale.

Yahoo! hakkab kasutama Google’i otsingu- ja reklaamitehnoloogiat ning avaldama otsingutulemuste kõrval oma reklaamide kõrval Google’i reklaame. Tehing puudutab USA ja Kanada turgu ning Yahoo! loodab sellega teenida aastas vähemalt 800 miljonit dollarit.

Prognoositakse, et globaalne internetireklaamide turg, kus Google on tõusnud tugevaimaks tegijaks, kasvab läinud aasta 40 miljardilt dollarilt kümnendi lõpuks 75 miljardile dollarile.

Kogu Yahoo! „ülevõtusaagale“ tagasi vaates tõdeb ajaleht Wall Street Journal, et Microsofti strateegia on andnud tagasilöögi. Selle asemel, et ühiselt Yahoo!ga Google’i ülemvõimule vastu astuda, on Microsoft Yahoo! oma põhivaenlase embusesse ajanud.

Oma sõna on öelda veel konkurentsiametnikel.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755