18. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalvi: Võlusõnad on kokkuhoidlikkus ja säästlikkus

Vastates tänasele aripaev.ee päevaküsimusele, kuidas on kütusehind mõjutanud teie ettevõtet? leidis Liviko juhatuse esimees Janek Kalvi, et kütuste ja energia kallinemine mõjutab kõike maailma turul.

Liviko juhatuse esimehe Janek Kalvi sõnul on nende toodete omahinda mõjutanud energia kallinemine. Kuna tegutsetakse suhteliselt traditsioonilises sektoris siis kasutatakse üsna palju autotransporti ja pudelite hind sõltub gaasi hinnast, sest pudelite sulatusahjud töötavad gaasil. Oluliseks pidas Kalvi teadmist, et need samad tingimused mõjutavad kõiki antud turul tegutsevaid ettevõtteid.

„Oluline on teada, et loodusressursside kallinemine mõjutab kõiki antud turul tegutsejaid“ sõnas Kalvi.

Livikos on uuritud pidevalt kuidas tegutseda kokkuhoidlikumalt ja säästa energiat, kuid paljusid uusi säästvaid tehnoloogiaid ei saa sektori omapärade tõttu kasutusele võtta. Võib-olla tullakse lähemate aastakümnete jooksul just tootmise poole pealt välja millegi uudsega. Seetõttu peabki Kalvi oluliseks just võimet tegutseda sisemiselt efektiivsemalt ning hoida kokku, ning mitte kulutada asjatult energiat.

„Võlusõnadena võiksin ära märkida just kokkuhoidlikkuse ja säästlikkuse“ ütles Kalvi

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755