23. juuli 2008
Jaga lugu:

Ülerahvastatus on suurem probleem kui kliimamuutus

Hiljuti UNESCO jätkusuutliku veeressursside kasutamise osakonna juhiks määratud professor Shahbaz Khan märkis, et palju kõneainet leidev kliimamuutus on tegelikult väiksem probleem kui maailma rahvaarvu pidev kasv.

Kliimamuutus on Khani sõnul küll tõsine väljakutse, kuid inimkonna arvukuse plahvatuslik suurenemine ähvardab siiski veelgi koledamate tagajärgedega. Vee ja põllumaaga on juba praegu kitsas käes ning leevendust sellele probleemile ei paista kusagilt, kirjutas Green Daily.

Khan tõi näite riisihinnast, mis on viimaste aastate jooksul mitmekordistunud. Riis on suuremale osale maailma elanikkonnast peamine toiduaine. Mitmed suured riisitootjad, nende hulgas näiteks India, on riisi ekspordi keelustanud, et oleks võimalik oma elanikkond ära toita.

Ülerahvastatus on globaalprobleem, mis on rohkem või vähem varjatult praktiliselt kõigi globaalprobleemide põhjus. Olgu selleks siis vihmametsade pindala vähenemine ja sellega kaasas käiv bioloogilise mitmekesisuse kadu, kalavarude kokkukuivamine, mullaerosioonist tulenev kõrbestumine, mageveevarude puudus, kasvuhoonegaaside emissiooni kasv, märgalade hävimine või õhusaaste.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee