29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansapank ei plaani vikerkesta kontrollida

Hansapanga teatel ei plaani nad majas liikuvaid töötajaid silma vikerkesta järgi kontrollida, uksest sisse ja arvutit kasutama pääseb kiipkaardiga.

"Kuna turvasüsteeme puudutav info on konfidentsiaalne, ei ole võimalik seda teemat kommenteerida," vastas Eesti Pank küsimusele, kas ja millal on neil plaanis silma vikerkesta kontrolli rakendada.

Eesti kodakondsus- ja migratsiooniamet annab üle aasta välja küll biomeetrilisi reisidokumente, kuid siiani pole neisse silma vikerkesta kujutisi lisatud.

Isikut tõendavate dokumentide seadusese kohaselt on biomeetrilised andmed näokujutis, sõrmejäljed, allkiri ja silmaiirise kujutised. Praegu kantakse Eesti reisidokumentidesse digitaalne ning trükitud näokujutis ja allkirjakujutis, teatas kodakondsus- ja migratsiooniamet aripaev.ee-le.

1. juuli seisuga on Eestis välja antud 97 184 biomeetrilisi andmeid sisaldavat ja praegu kehtivat reisidokumenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755