22. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Inimesed ootasid hommikul EMT esinduste ukse taga uut iPhone’i

Täna alustas EMT oma esindustes kultustelefoni iPhone´i müüki, esimesed huvilised said oma telefonid kätte südaööl, aga ka hommikul vara olid iPhone’i soovijaid esinduste ukse taga.

Esimene EMTlt ostetud iPhone 3G omanik selgus hetk pärast südaööd Tallinnas Viru keskuses, kuhu sajad iPhone’i huvilised olid kogunenud müügi algust tervitama. Kuulati iPhone’il loodud muusikat Villu Veski, dj Paul Oja ja dj Critikali esituses ning suurelt ekraanilt vaadati kogenud iPhone’i kasutajate muljeid.

„Uuenduslikkus on tähtis osa EMT tegevusest. Oleme toonud esimesena turule nii mobiiliteenuseid nagu mobiilne parkimine või mobiil-ID kui ka uusi telefone. Seetõttu on meil hea meel olla ka iPhone’i esimesteks ametlikeks maaletoojateks Eestis,” ütles EMT arendus- ja tehnoloogiadirektor Tõnu Grünberg.

EMT avalike suhete juht Kaja Pino ütles, et eilsel avamispeol oli 600-700 inimest ja alates südaööst seisis telefoni ostusabas umbes 300 inimest. „Kõik muidugi ei ostnud ka ja mõned olid kahekesi,“ ei osanud ta öelda täpset numbrit, palju iPhone’i fänne öösel õnnelikuks telefoniomanikuks said. Ka ei saanud ta avaldada, kui palju telefone EMT varunud on või müüa plaanitakse.

Samas lisas Pino, et esindustest üle terve riigi on juba kuulda, et müük läheb hästi. „Inimesed olevat juba varem kohale tulnud ja müüjad on nad poodi sisse lasknud. Nii, et esimesed iPhone´d müüdi juba enne ametlikku avamisaega hommikul. Huvi on oodatust suurem,“ lisas Pino.

iPhone 3G soovijatel on võimalik valida kahe hinnapaketi vahel: i550 ja i890. Kumbki hinnapakett sisaldab iPhone 3G telefoni, 24 kuu pikkust regulaarse kuutasuga lepingut EMTga ja tervet hulka tasuta kõneminuteid, lühisõnumeid ja mobiilset Internetti. Seega tuleb kliendil 24kuulise lepinguperioodi jooksul maksta EMT-le kokku 15 870- 24 140 krooni.

EMT turundusdirektor Piret Dubout sõnul on hinnapakettide koostamisel arvestatud iPhone’i kasutajate vajadustega. „Kindlasti vajavad iPhone 3G omanikud ligipääsu mobiilsele Internetile. Selleks on näiteks hinnapaketis i550 saja megabaidi eest kuus tasuta mobiilset Internetti,” ütles Dubout.

Võrdluseks näiteks Sonera paketid Soomes. Small, mis sisaldab 100 min kõneaega, 100 sms, 100mega andmeid on sissemakse 8GB iPhone eest 159 eurot (2490 krooni) ja 16GB eest 245 eurot (3835 krooni), kuumakse mõlemal juhul 31,69 eurot (495 krooni). Kui oled valmis telefoni eest välja käima 429 või 519 eurot (6714 või 8122 krooni), siis ei oleneb kuumakse kasutajast endast.

Dubout lisas, et iPhone 3Gga saab parima kasutuskogemuse EMT võrgus. „Selle telefoni võlu seisneb osalt tema andmesidefunktsioonides nagu veebi sirvimine, muusika ja videote allalaadimine või meilide lugemine. Need teenused vajavad kiiret mobiilset internetti ja selleks on EMTl Eesti suurim 3,5G leviala,” ütles Dubout.

Esimese kuuga müüdi Cote Collaborative analüütiku Michael Cote andmetel kolm miljonit uut iPhone, vahendas money.cnn.com. „See on ennenägematu nõudlus,“ kommenteeris ta mitte vaibuvat iPhone’i vaimustust.

Vaid kolm päeva pärast uue 3G iPhone’i debüüti 11. juulil, teatas Apple juba, et nad on müünud miljon telefoni. Esimesel telefoni versioonil kulus miljoninda eksemplari müügini 74 päeva.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755