4. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kern: palga vähendamine oleks väga ekstreemne

AS Starmani juht Peeter Kern ütles, et töötajate palga vähendamine on väga äärmuslik signaal ning tänases majandussituatsioonis ei näe ta nii ekstreemsete lähenemiste järgi vajadust.

"Mul on tunne, et see baaslähenemine ei tööta niipidi. Arvan, et palga vähendamine on väga äärmuslik signaal ja usun, et see on vajalik väga äärmuslikes ja ekstreemsetes juhtudes," märkis Kern.

"Tänases majandussituatsioonis, kus inflatsioon on jätkuvalt kõrge ja palgad tõusevad ikka vaikselt edasi, küll aeglasemalt kui varem, siis ma ei näe valdavas enamikes ettevõtetes selliste ekstreemsete lähenemiste järgi vajadust. Kaasa arvatud Starmanis," rääkis ta.

Kern siiski ei välista palga langetamise võimalust. "Arvan, et kui ettevõte oleks väga hädas, ei saa välistada kõikvõimalikke lahendusi, aga konkreetselt meie puhul me sellest kindlasti ei räägi. Ja arvan ka, et üldiselt oleks see väga-väga viimane väljapääs. Ma ei soovitaks seda kellelegi," lisas Kern.

Kerni arvates on töötajad oma õigustest informeeritud, et põhipalka ei või seaduse järgi vähendada ning need ajad on minevik, kui tööandja sai töötaja nurka suruda. "Elu on näidanud, et inimesed on vägagi kursis tööseadusandlusega," ütles ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755