14. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tundmatu lingi avamine võib viia politsei uurimiseni

Tundmatu lingi avades võivad häkkerid ohvri arvuti kaudu tungida näiteks veebipoodi ja varastada klientide krediitkaardi andmed ja raha, kirjutas üks ohver, kes on seetõttu politsei uurimise all.

Suhtluskeskkonna Orkut kasutajate hulgas liigub e-kirjana sõbrahoiatus, mis soovitab igale MSN kaudu saadetud lingile mitte klikata. "Ära kliki igale lingile, mille keegi Sulle MSNis saadab! Mina olen selle pärast sattunud väga hullu jamasse. Ma olen nüüd varas!"

"Olen politsei uurimise all ja ei tohi Eestist lahkuda. Isegi sõpradega reisile jäi minemata, kuigi raha on makstud. Läpakas võeti ka ära," kirjutas ohver.

Ta selgitas, et sõbranna saatis talle MSN'is mingi pildialbumi lingi, millele klikkides sai oma arvutisse viiruse. Politsei ütleb, et tema arvuti kaudu häkiti sisse mingisse veebipoodi ja varastati ära klientide krediitkaardi andmed ja raha.

Suhtluskeskkonna kasutaja soovitab, et kui keegi Sulle lingi või faili saadab, siis enne kui avad, küsi talt üle, mis see on. Ja kui Sinu arvuti hakkab kahtlaseid linke välja saatma, vaheta kohe oma MSN'i i parool ära.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755