16. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hewlett-Packard koondab 24 600 töötajat

Hewlett-Packard teatas eile, et koondab 24 600 töötajat, mis on üheks osaks integreerumisel tehnoloogiateenuste gigandiga EDS, mille ostu maailma suurim arvutitootja möödunud kuul lõpule viis.

Enne EDSi (Electronic Data Systems Corp) ülevõtmist, mis läks arvutitootjale maksma 13,25 miljardit dollarit, oli Hewlett-Packardil 178 000 töötajat ning EDSil 142 000 töötajat. Koondamislaine puudutab mõlemat ettevõtet, peaaegu pool koondatutest asub USAs.

EDSi, mis oli maailma suuruselt teine tehnoloogiateenuste pakkuja, ülevõtmise järel on Hewlett-Packardi eesmärk saada suurimaks selle valdkonna tegijaks ning minna mööda senisest turuliidrist IBM. Kuid analüütikud olid skeptilised, sest EDSil on USAs liiga palju töötajaid, sama ajal kui konkurendid kahandasid kulusid, kirjutab The Wall Street Journal. „Koondamisteade näitab, et HP on analüütikute poolt tõstatatud probleemidest teadlik, lausus ajalehele investeerimisfirma Calyon Securities analüütik Shebly Seyrafi. „Nad asendavad peamiselt USA töötajad ookeanitagustega, kes töötavad väiksema raha eest,” lisas ta.

Seetõttu olidki koondmised oodatud, aga nende ulatus oli üllatuslik, kirjutas San Francisco Chronicle veebiväljaanne SFGate.com. Tänu üllatusele võib Hewlett-Packardi aktsia täna kerkida. „Sellest saab kulmukergitamise lugu,” lausus ajalehele investeerimisfirma Annex Research analüütik Bob Djurdjevic. „Mina olin üllatunud koondamiste ulatusest,” lisas ta.

Eile pärast ametliku kauplemise lõppu kerkis Hewlett-Packardi aktsia hind 0,82 protsenti 45,70 protsendini.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052