17. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Delli aktsia hind kukkus kümne aasta taha

Delli aktsia hind kukkus eile kümne aasta madalaimale tasemele pärast seda, kui ettevõte hoiatas, et näeb globaalse nõudluse vähenemist.

Tehnoloogiasektori nõrkus, mis sai alguse eelmises kvartalis USAst, on liikunud Euroopa ja mõnedesse Aasia riikidesse. Väike- ja keskmise suurusega ettevõtete, kohalike omavalitsuste ning valitsusasutuste tellimused on hakanud kahanema, lausus Bloombergi teatel eile Bank of Americas toimunud investeerimiskonverentsil ettevõtte finantsjuht Brian Gladden.

Delli aktsia hind reageeris kõneldule 11protsendilise kukkumisega 15,98 dollarile, mis on selle madalaim hind alates 1998. aasta aprillist.

Delli peakonkurendi, Hewlett-Packardi aktsia hind reageeris esmaspäevasele teatele pea 25 000 töötaja koondamisest pea 7protsendilise tõusuga 48,41 dollarile.

Delli aktsia hind on sel aastal kukkunud 35 protsenti, Hewlett-Packardi akstia hind on samal ajal odavnenud vaid 4,1 protsenti.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474