25. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google’i plaan: võrguteenus pakkumispõhiseks

Alles tõi Google välja oma mobiiltelefoni, mis on üle maailma seotud Deutsche Telekomi T-Mobile võrkudega. Nüüd selgub äsja avaldatud patenditaotlusest, et Google kavatseb mobiiltelefonikasutajad tulevikus üldse operaatorilepingutest vabastada.

Patent kirjeldab lahendust, kust klient pole seotud mitte ühe operaatori võrguga, vaid telefon, sülearvuti või mõni muu võrguvabalt toimiv seade võtab pakkumisi kõigilt olemasolevatelt võrkudelt. Mullu märtsis USAs esitatud patenditaotlus avalikustati täna, kirjutas New Scientist.

Sellisel tööpõhimõttel töötavad seadmed saadaksid võrgule soovitud teenuse tingimused, olgu selleks siis telefonikõne või internetiühendus, mille peale vastuseks tuleksid pakkumised näiteks minuti- või ühikuhinnana, mida võrk selle teenuse eest soovib saada.

Seejärel aktsepteeriks kasutaja pakkumise kas nupulevajutusega või teeb seade seda kasutaja eest, kui eelnevalt on seatud kriteeriumid, milliseid pakkumisi tuleb vastu võtta.

Patent ei täpsusta, milliste võrkude kohta see käib, seega võiks seda kasutada kõigi võrguvabade ühenduste puhul, seega võivad kõne alla tulla nii GSM, 3G, wi-fi kui ka analoogse telesignaali edastamise järel vabaks jäävad sagedusvahemikud.

Google’i esindaja sõnul patenteerib firma erinevaid ideid, millele firma töötajad tulevad. Mõnest neist saab tulevikus teenus või toode, mõnest aga mitte.

Loe ka: Google toob välja telefoni

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755