• 03.10.08, 11:03
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Skype salvestas Hiinas kasutajate sõnumeid

Eesti päritolu internetitelefoni teenust pakkuv firma Skype tunnistas, et nende Hiina partner on säilitanud inimeste sõnumeid ja kasutajaandmeid Skype'i teadmata, kirjutas Kauppalehti.
Toronto ülikooli uurijaterühm on teinud kindlaks, et Hiina firma TOM-Online on kogunud Skype'i kasutajatelt sõnumeid ja teateid, mis sisaldavad "poliitiliselt tundlikku" materjali. Andmed on salvestatud kaitsmata serveritele, kus need on kättesaadavad kellele tahes, ka Hiina võimudele.
Tundlik materjal puudutab näiteks Tiibetit, demokraatiat ja Hiina kommunistide tegevust. Skype on sellise andmete kogumisest äärmiselt mures.
Paljusid Ameerika firmasid on eelmisel aastal süüdistatud sõnavabaduse allasurumises Hiinas. Firmade sõnul pole neil seal maal tegutsedes ja töötades teist võimalust, kui nõustuda selle maa valitsuse nõudmistega.
Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 23.10.24, 21:48
Datagate OÜ finantsjuht: ISO standardite rakendamine on toonud käegakatsutavat kasu
Arvutite ja nende lisaseadmete müügi, hoolduse ja garantiiremondiga tegelev Datagate OÜ läbis hiljuti järjekordse ISO sertifitseerimise, mis on juhatuse liikme ja finantsdirektori Natalia Ivanova sõnul andnud aastate jooksul palju juurde nii ettevõtte igapäevatööle kui ka suhtlusele partnerite, klientide ja töötajatega.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi ITuudised esilehele