14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Grupi üheksa kuu müük kasvas 30%

Eesti vanima infotehnoloogifirma IT Grupi teatel ulatus nende üheksa kuu müük ligi 100 miljoni kroonini, kasvades aastataguse ajaga võrreldes 30 protsenti.

IT Grupi juhatuse esimehe Esti Ehatamm-Koppeli sõnul kasvas aastases võrdluses kõige enam IT-hoolduse ja IT infrastruktuuriprojektide käive. Kasv eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes oli ligi kaks korda, sõnas Ehatamm-Koppel.

Firma juht lisas, et IT-hoolduse ja erinevate infrastruktuurilahenduste osatähtsus on kiiresti kasvanud, kuna seda on odavam väljast sisse osta kui IT-mehi oma palgal pidada. „Ettevõtted vaatavad senisest kriitilisema pilguga üle oma IT-personali kulusid ja kuna teenust on kohati ligi 50% odavam väljast sisse osta, loobutakse oma kulukatest IT-üksustest,“ põhjendas Ehatamm-Koppel.

Aastases võrdluses kasvas märkimisväärselt ka Delli toodete müügikäive. Eelmise aasta üheksa kuuga võrreldes müüs IT Grupp Delli üle 54% enam. Käibe kasv tuli IT Grupi teatel eelkõige kodukasutajatele ja väikefirmadele suunatud Inspironi, Studio, XPS ja Vostro sarja toodete müügist.

IT Grupi müügile mõjus positiivselt ka augustis avatud ning Delli jaepoodide ketti kuuluvate esinduskaupluste avamine Tallinna, Narva ja Tartu suuremates kaubanduskeskustes. Delli esinduspoodides on müügil ainult Delli kaubamärki kandvad süle- ja lauaarvutid, monitorid ning printerid. Kauplustest saab tellida arvutitele lisaseadmeid ja tarkvara ning tutvuda Dell uudistoodetega.

Ehatamm-Koppeli sõnul jätkub IT Grupi käibekasv ka neljandas kvartalis, seda vaatamata asjaolule, et IT-turg on hetkel üldises madalseisus. „Kuna turusituatsioon on soodne IT-teenuse sisseostmiseks, siis näeme just siin käibe kasvu ja selles turusegmendis on IT Grupp tugev,“ kinnitas Ehatamm-Koppel.

Täielikult Eesti kapitalil põhinev infotehnoloogiafirma pakub täislahendusi suurtele ja keskmistele firmadele, samuti avalikule sektorile. Ettevõtte klientide hulka lisandusid 2006. aastal väikefirmad ning kodukontorid. 2007. aastal sisenes IT Grupp jaeturule. 1991. aastal asutatud IT Grupi käive oli mullu 109 miljonit krooni.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474