24. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Online Expo: projekti tugevus on rahvusvahelisus

OÜ Online Expo tahab pakkuda suuremat võimalust osaleda rahvusvahelistel messidel, mitte olla konkurendiks traditsioonilistele näitustele.

„Selle projekti tugevus ongi rahvusvahelisus. Ühe näitusega saab osaleda mitmes riigis,“ märkis Lepp, kelle käe all avab esmaspäeval uksed Eesti esimene reisiteemaline virtuaalnäitus.

Lepp tunnistas, et virtuaalne mess küll vähendab inimlikku suhtlemist, kuid pajud inimesed ei lähe messile näiteks Lätti ja Leetu.

Lepp rääkis, et ettevõtetega, kes osalevad online messil, on võimalik chatiruumis, nagu Skype või MSN, reaalajas suhelda. "Ettevõtetelt saab reaalajas küsida ning vastused saab samuti reaalajas. Tekivad videogaleriid ja veebikaamerad, et virtuaalseid messe inimestele lähemale tuua," lisas ta.

Ettevõtte tegevjuht aga ei leia, et näituse korraldamine on konkurents traditsiooniliste messide jaoks. „Need, kelle jaoks füüsiline näitus on töötanud seni, töötab ka edaspidi. Pigem on see uus turundusinstrument, tavareklaami ja näituse vahepealne väljund," lisas ta.

Lepp leiab, et see on võimalus nende ettevõtete jaoks, kellel pole varem olnud raha messidel osalemiseks, kuna see on suur kulu – eriti välisriikides.

„Majanduslanguse tõttu peavad palju firmad messirea turunduseelarvest maha tõmbama ning suuretõenäosusega tullakse online'i üle,“ ütles ta ja lisas, et keskmine virtuaalse messi paketi hind osalejale on 20 000 krooni.

"Külastajatel on kõikidel messidel osalemine tasuta, kasutajakonto tuleb luua siis, kui näiteks soovitakse osaleda oksjonil," ütles ta.

Projekti eestvedajad on tänaseks investeerinud Online Expo lansseerimise ettevalmistusse viies riigis 15 miljonit krooni. Kõikidel tänavustel Online Expo näitustel Eesti, Läti, Leedu ja Soome ning 2009. aasta ehitusnäitusele lisanduvad ka Tšehhi, Slovakkia, Ameerika Ühendriigid, Venemaa, Ukraina, Poola ja Valgevene.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755