7. november 2008
Jaga lugu:

Prokuratuur lõpetas logifailide kriminaalasja

Riigiprokuratuur teatas, et lõpetas logifailide kriminaaluurimise, kuna informatsioon jälitamise käigus pealtkuulatud telefonide kohta leiti üles.

Riigiprokuratuur tuvastas, et AS EMT arvutisüsteemis salvestatud pealtkuulamisi kajastavaid sõltumatuid logifaile pole ebaseaduslikult kustutatud ning kriminaalmenetlus lõpetati.

Kuigi EMT ei suutnud tehniliste probleemide tõttu järelevalveasutustele selle aasta alguses esitada 2006. a novembrist kuni 2007. a aprillini salvestatud logifaile, oli informatsioon sellel perioodil pealt kuulatud telefonide kohta süsteemis tegelikult säilinud.

Tänavu veebruaris taotles kriminaaluurimist riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjon. Komisjoni esimehe Jaanus Rahumäe sõnul on tal hea meel, et uurimine tõi logifailide kohta selgust. „Samas peab erikomisjon jätkuvalt vajalikuks ka omalt poolt kontrollida, et sideettevõtted täidaksid neile seadusega pandud kohustusi ja säilitaksid logifaile piisavalt turvalisel viisil,“ lisas ta.

Riigiprokuratuur leidis sellel kevadel läbiviidud kontrolli käigus suured puudujäägid pealkuulamiste logifailide säilitamisel kõigis suuremates sideettevõtetes. Septembris toimunud järelkontrolli ajaks olid sideettevõtted end parandanud ja suuri möödapanekuid logifailide säilitamisel enam ei leitud.

„Sõltumatute logifailide säilitamine on väga oluline ja puudujäägid kahandavad usaldust ka jälitustegevuse vastu ning võivad kaasa tuua alusetuid hirme ja kuulujutte, mis jälitustegevuse salajase iseloomu tõttu on niigi kerged tekkima,“ kommenteeris riigi peaprokurör Norman Aas.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt