21. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uuele isikutunnistusele kulub miljoneid

Kui riigikogu kodakondsus- ja migratsiooniameti kalli projekti heaks kiidab, võivad huvilised soetada endale varsti uue digitaal shy;se isikutunnistuse.

Kolmeaastase kehtivusajaga digitaalne dokument koos juurdekuuluvate sertifikaatidega hakkab maksma 250 krooni. Sellel pole inimese fotot ega muid isikuandmeid, mis on tavapärastel dokumentidel, seega ei asenda ta ID-kaarti, kirjutas postimees.ee.

ID-kaart oli, on ja jääb edasi dokumendiks, millega saab samuti isikusamasust digitaalselt kontrollida ja näiteks interneti teel valimistel hääletada või pangatehinguid teha.

Kodakondsus- ja migratsiooniameti (KMA) andmetel kulub digitaalse isikutunnistuse väljaandmisele 18,75 miljonit krooni, amet loodab optimistlikult, et riigi tuludesse laekuvad 250-kroonised riigilõivud katavad selle väljamineku.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755